نگاهی به پدیدههای اینستاگرامی؛ «سرگرمی»

سرگرمی
با ظهور اینستاگرام و فراگیری روزافزون آن، این شبکهی اجتماعی تبدیل به یک ابزار چند وجهی برای کاربرانش شدهاست. دوستداران این اپلیکیشن اخبار را از طریق آن دنبال میکنند،به واسطه اینستاگرام فیلم تماشا میکنند، آموزشهای مختلف میبینند و سرگرم میشوند. علاوه بر تمامی قابلیتهای اینستاگرام، این نرمافزار محبوب به دلیل نقش سرگرم کنندهاش طرفداران زیادی دارد.
گستره سرگرمی در اینستاگرام بسیار وسیع است. موسسه بینا در این محصول به بررسی پدیده «سرگرمی» از جمله: رستوران گردی، دابسمش، دوبله و میکس و انیمیشن پرداختهاست. برای شناخت نسبی هرکدام از این «سرگرمیها» کافی است در فضای اینستاگرام چرخی بزنیم.در این صورت با صفحات متعدد فعالان حوزه «سرگرمی» مواجه خواهیم شد و نمایی کلی از نحوه فعالیت آنها را به دست خواهیم آورد. در بررسی تعدادی از کاربران مطرح پدیده رستورانگردی متوجه حجم بالای اسراف و دور ریزی مواد غذایی در کلیپهایشان خواهیم شد. مانند سایر پدیدههای اینستاگرامی تبلیغات در این دسته نیز به وفور به چشم میخورد. علاوه بر تبلیغات محصولات مختلف،فود تیسترها با حضور در رستوران های مختلف و با دریافت هزینه هنگفت تبلیغات کلیپهایی منتشر کرده و به معرفی رستوران و کافه میپردازند. با بررسی نظرات عده کثیری از دنبال کنندگان این افراد میتوان متوجه شد که غالبا کیفیت غذا و خدمات در رستورانهای معرفی شده اهمیتی ندارد. رستورانگردها معمولا به تعریف و تمجید از هر مکانی که بابت تبلیغ به آنها پول بدهند، خواهند پرداخت.

دسته دیگری از پدیدههای اینستاگرامی سازندگان دابسمش هستند. این افراد با لبخوانی آهنگها و دیالوگ برتر فیلمها و سریالها و یا سخنان ترند شده افراد مختلف، در اینستاگرام فعالیت میکنند. عمده هدف از ساخت این کلیپها معمولا شوخی با اتفاقات اجتماعی است. اکثر سازندگان این کلیپها را دختران و پسران جوان تشکیل میدهند. این افراد توانایی بالایی در بازیگری و اجرا ندارند و معمولا با گریمهای نه چندان حرفهای، آرایشهای غلیظ دختران و اعمال برخی افکتها بر روی ویدیوهایشان برای مخاطبان جذابیت ایجاد میکنند. نحوه فعالیت و لبخوانی این گروه گاهی با رقص و انجام حرکاتی نیز همراه است.
پدیدهی دیگر اینستاگرامی در زمینهی سرگرمی، دوبله و میکس است.افراد زیادی از این طریق کلیپهای طنز میسازند. فعالان این حوزه معمولا رویکردی انتقادی به اتفاقات مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارند. این افراد دیدگاه خود راجع به مسائل گوناگون را از طریق دوبلهی طنز بر روی فیلمها و انیمیشنهای شناخته شده اظهار میکنند. تعدادی از دوبلورهای اینستاگرامی با تمسخر لهجههای مختلف و یا صداسازی کار دوبله کلیپ انجام میدهند. مخاطبان این نوع سرگرمی اکثرا جوانان هستند. این گروه نیز مانند سایر پدیدههای اینستاگرامی تاثیر زیادی بر فکر و ذهن مخاطبانشان میگذارند.
پدیدهی محبوب دیگر در اینستاگرام، انیمیشن و عروسکگردانی است. فعالان این حوزه معمولا برای اسپانسر خصوصی انیمیشن تولید میکنند. فعالان این گروه عمدتا همسو با نظام نیستند و رویکرد انتقادی دارند. برخی از این انیمیشنها به طور نامحسوس به مسائل جنسی اشاره دارند و برخی از آنها نیز از مجوزهای رسمی برخوردارند.مثلا تیم انیمیشنسازی «دیرین دیرین» قبلا از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش میشد. حضور برخی سلبریتیها در صفحات انیمیشن اینستاگرام و نحوه گویندگی بر روی آنها نیز از نکات قابل توجه این پدیده است.
در این محصول به تشریح پدیدهی «سرگرمی که عبارت است از: رستورانگردی، دابسمش، دوبله و میکس و انیمیشن »، معرفی صفحات برخی از فعالان هریک از آنها، نوع فعالیت آنها در فضای مجازی و میزان محبوبیتشان در اینستاگرام پرداخته شدهاست.
برای مشاهده کامل محصول «پدیده سرگرمی»، درخواست خود را از طریق فرم زیر برای موسسه بینا ارسال بفرمایید.