شمای کلی دین‌داری ایرانیان​

پدیده‌ی دین به عنوان یکى از مهم‏ترین عناصر تأثیرگذار بر فرهنگ و تمدن، از مباحثى است که همواره دولت‏ها و حکومت‏ها با آن در تعامل بوده‏اند. با توجه به اينکه جامعه ي ايران از ديرباز جامعه‌اي ديني بوده بافت فرهنگی آن آمیخته با آموزه های دینی است. از همین‌رو میزان و کیفیت دین‌داری مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار ‌است. همچنین در قرن بیستم، انقلاب اسلامی که اتفاقی خلاف جهت جریان مادی‌گرایی بود با تکیه به مفاهیم و رفتار دینی جامعه توانست تحولی شگرف در عرصه روابط بین الملل به‌وجود بیاورد. از همین رو مؤسسه پژوهشی «بینا» به‌منظور بررسی چگونگی دین‌داری ایرانیان بر اساس باورها و رفتارهای دینی پیمایشی در تابستان سال 1398 انجام داده است که در آن مسائل گوناگون اسلامی اعم از اعتقادات، اخلاقیات و شرعیات در ساحت‌های فردی و اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است.
در این گزارش ابعادی که مورد بررسی قرار گرفته عبارت است از: اعتقادات و رابطه‌ی آن با سن و تحصیلات و پوشش، میزان تقید به عبادات فردی از جمله نماز، روزه و حجاب، دروغ به‌عنوان یک رذیله‌ی اخلاقی، مسئله‌ی تقلید و جایگاه علما نزد شیعیان و اهل تسنن و میزان علاقه به حضور دین در عرصه اجتماع.

موسسه بینا این تصویر صرقا جنبه تست دارد

تصویر1- نمونه زیرنویس عکس

این گزارش نشان می‌دهد در مبانی اعتقادی درصد قابل توجهی از مردم معتقد به وجود خدا و معاد هستند ولی تنها حدود نیمی از این عده تمایل به حضور کامل دین در بطن جامعه،قوانین و تصمیمات مسئولان دارند. میزان این اعتقاد در میان جوانان، کمتر از افراد بالای 45 سال است که البته اختلاف این تفاوت بسیار کم است. در بین این مجموعه‌ی معتقد، افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر از افراد با تحصیلات پایین‌تر هستند. در قسمت دیگری از این گزارش آمده است موضوع پیروی از علمای دینی در بین مسلمانان غیر شیعی بیشتر از جامعه ی شیعیان است.

موسسه بینا این تصویر صرقا جنبه تست دارد

تصویر2- نمونه زیرنویس عکس

برای مشاهده کامل گزارش «شمای کلی دین‌داری ایرانیان​»، درخواست خود را از طریق فرم زیر برای موسسه بینا ارسال بفرمایید.