افراد بهتناسب سلایق، توانایی و نگاه خود به دنبال علایق خویش میروند و آنها را پی میگیرند. این علاقهمندی نیز میتواند به حوزههای گوناگونی تسری یابد؛ بهعنوانمثال افراد بسته به جایگاه اجتماعی، جنسیت، سن، مذهب و … ممکن است محتواهای به خصوصی را در شبکههای اجتماعی دنبال کنند. این یادداشت به دنبال بررسی سلایق جامعه ایرانی نسبت به محتوای شبکههای تلگرام و اینستاگرام است.
از ظهور و بروز شبکههای اجتماعی در دنیا و بهخصوص ایران شاید نزدیک به یک دهه میگذرد. بااینحال تأثیر شگرف و عمیق آن بر عرصههای گوناگون زندگی ما همچون آموزش، تبلیغات، نشر محتوای فرهنگی و … بر کسی پوشیده نیست. در پهنهی این شبکهها اطلاعات و محتویات گوناگونی نشر مییابند و هرکدام نیز مخاطبان خاصی را جذب میکنند. پرسشی که در اینجا وجود دارد آن است که جامعه ایرانی به چه محتواهای منتشرشدهای در بستر شبکههای اجتماعی علاقهمند است؟ در ادامه تلاش میشود تا در بررسیای کوتاه به این پرسش پاسخ داده شود.
بهمنظور درک محتوای موردعلاقه جامعه ایرانی در بستر شبکههای اجتماعی، پیمایشی در بازه زمانی 8 تا 13 مرداد 1398 در خصوص «سنجش نگرشهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مردم ایران» توسط مؤسسه «بینا» صورت گرفته است که نتایج آن را در ادامه مشاهده میکنید.