نگاهی به پدیدههای اینستاگرامی؛ «کودک آنلاین»

کودک آنلاین
با گسترش دسترسی به اینترنت در جهان و ایران، کاربران ایرانی فضای مجازی نیز افزایش یافتهاند. فیسبوک، توییتر، اسنپچت، اینستاگرام و … شبکههای اجتماعی محبوب در سراسر دنیا هستند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. یکی از شبکههای اجتماعی محبوب در بین ایرانیان اینستاگرام است که به دلیل قابلیتهایی همچون تعداد فالوئر، لایک، کامنت و… نقش زیادی در به شهرت رساندن افراد ایفا کردهاست. افراد مختلفی با روشهای گوناگون و با استفاده از قابلیتهای مذکور اینستاگرام، سعی در مشهورشدن و به واسطهی آن درآمدزایی داشتهاند.
اینستاگرام سبب شد تا افراد دارای مشاغل خانگی نیز با استفاده از بستر درآمدزایی که قابلیتهایش ایجاب میکرد، کسب و کار خود را رونق ببخشند و ویترینی برای هنر و محصولات خود ایجاد کنند. هرکس به نحوی از این قابلیت بهرهبرداری میکند. از معرفی یک محصول مانند یک کیک خانگی ساده و فروش آن از طریق اینستاگرام تا روشهای غیرمتعارف برای رسیدن به شهرت.
هرچند این روشها مورد پسند همگان نیست و منتقدان بسیاری دارد، اما کسانی که در اینستاگرام به هرشیوهای معروف شدهاند با تبلیغات گسترده و تعرفههای بالای تبلیغات درآمدزایی کرده و سطح زندگی خود را به کلی تغییر دادهاند. فعالان مشهور اینستاگرام میتوانند از تریبون خود که همان فالوئرهایشان هستند استفاده کرده و روی مردم و باورهای آنها تاثیر بگذارند؛ به همین جهت به آنها اینفلوئنسر نیز گفته میشود.
گروهی از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی که در این محصول به آنها پرداختهایم «کودکان آنلاین» هستند که در بین کاربران محبوبیت زیادی دارند. این کودکان که با شیرین زبانی، آواز، دابسمش و … معروف میشوند، در واقع نقش منبع درآمد را برای خانوادههایشان ایفا میکنند. پدر و مادر این کودکان با انتشار عکس و فیلم آنان، این کودکان را در اینستاگرام معروف کرده و از طریق آنان کسب درآمد میکنند. بسیاری از هنرمندان در سینما و تئاتر نیز از این کودکان در فیلمها و سریالها و برنامههایشان استفاده میکنند.
بسیاری از منتقدان اجتماعی معتقد هستند که «کودکان آنلاین» نیز کودک کار هستند زیرا همان کسب درآمد و سوءاستفاده از آنها نیز انجام میگیرد؛ با این تفاوت که کودکان آنلاین ظاهری پرزرق و برق دارند اما اگر به عمق قضیه نگاه کنیم هر «کودک آنلاین» یک کودک کار است که رستوران میرود، بازی و تفریح میکند و لباس های زیبا و ظاهری آراسته دارد.
گاه دیده میشود که خانوادهی این کودکان پس از مدتی، روال دیگری را پیش میگیرند؛ به طور مثال لباسهایی که مناسب کودکان نیست بر تن آنها میکنند یا آنها را مجبور میکنند حرفهایی را بگویند که کودکان هیچ درکی از آن ندارند و با این شیوه منافع خود را بیش از پیش تامین میکنند.کاربران نیز با تصور باهوش بودن کودک در واقع خانوادههای آنان را همراهی میکنند وبه تشریح پدیده «کودک آنلاین»، معرفی صفحات برخی از «کودکان آنلاین» ، نوع فعالیت آنها در فضای مجازی و میزان محبوبیتشان در اینستاگرام پرداخته شدهاست.

برای مشاهده کامل محصول «کودک آنلاین» درخواست خود را به موسسه بینا ارسال بفرمایید.