تاریخ سیاسی – اجتماعی این مملکت را که نگاه کنی میبینی که سیاست و استبداد به سرنوشت محتوم ما بدل شده است. مثلا از صد سال پیش که نگاه کنیم، یک خروار چشم، یک مناره سر، نعل کردن آدمها، شمعآجین کردن، توپ بستن مجلس، جشنهای پرخرجی که دیگران بخوابند تا او بیدار باشد و صدها نمونهی دیگر را میشود ارائه داد که شاخص شرایط حاکم بر جامعه ما بوده است.
احمد اعطا ملقب به احمد محمود، نامی آشنا برای اهالی کتاب و دوستداران جهان ادبیات است. بیشتر اهالی فرهنگ و کتاب با رمان بلند همسایهها با این نویسنده آشنا شده و به خواندن آثار وی ادامه دادهاند.
کتابی که احمد در آن با فضاسازیهای زنده و پویا بخشی از تاریخ معاصر ایران که مربوط به نهضت ملیشدن صنعت نفت است را به تصویر میکشد و در خلال آن از رنجها و مصائب مردم جنوب کشور نیز، سخن میگوید. بهطور کلی ردپای گویش، فرهنگ و مصائب مردم جنوب در آثار احمد محمود پررنگ و درنگپذیر است.
این نویسندهٔ پرکار، همواره دغدغههای سیاسیاجتماعی بسیاری داشته و علاوه بر استفاده از این مضامین سیاسیاجتماعی در آثارش، چهار سال از دوران جوانیاش را بهدلیل فعالیتهای سیاسی در زندان سپری کرد و بعد از آن هم به بندر لنگه تبعید شد.
احمد محمود بیشک از سردمداران سبک رئالیسم اجتماعی است و آخرین اثر او با نام درخت انجیر معابد برندهی اولین دورهٔ جایزهٔ هوشنگ گلشیری شد. این کتاب پرتیراژترین اثر وی در سال 1380 است.
افزودن دیدگاه